WERKWIJZE

Werkwijze

KokGespot werft zelf koks door middel van een groot netwerk. Ook komen koks naar ons toe via vriend en/of collega, social media, vacaturebanken en natuurlijk onze website.

De sollicitatieprocedure
Na het eerste contact met de kok, nodigen wij deze kandidaat uit op gesprek om zijn/haar cv te bespreken. In het gesprek vragen we aan de kok wat zijn/haar wensen en eisen zijn en stellen wij kritische vragen wat betreft de ervaring in de keuken.

Na een goed gesprek en een positief beeld te hebben gekregen van de kok, doen wij een referentiecheck bij de meest recente werkgever(s). Als dat allemaal in orde is sturen wij de kok door naar u!

Mocht u interesse hebben in de kandidaat en hem/haar in dienst nemen, vragen wij een honorarium met terugwerkende kracht. Een vast bedrag voor een periode van zes maanden. Indien de kandidaat besluit te stoppen of terecht door u wordt ontslagen binnen de zes maanden, zal het bedrag van de overige maanden door ons worden terugbetaald.

Indien u vragen heeft kunt u gerust contact met ons opnemen door te mailen naar lucas@kokgespot.nl en/of te bellen naar +31 (0)6 289 34 555
Voor verdere informatie kunt u ook onze Algemene Voorwaarden doornemen.

TOEWIJDING

SPECIALISATIE

TRANSPARANT
ZEKERHEID
↓