BIRD zoekt per direct zelfstandig werkend kok

BIRD zoekt per direct – Zelfstandig werkend kok  

  Fulltime Contract

Bedrijf:
Jazzpodium BIRD
Diepgeworteld in de jazz, maar met vertakkingen als soul, funk, hiphop en elektronica is podium, club en restaurant BIRD dé plek voor de culturele alleseter. BIRD verwijst naar de poëtische bijnaam van de Amerikaanse jazzsaxofonist Charlie ‘BIRD’ Parker. BIRD staat dan ook voor jazz, maar ook voor warmte, soul, Napolitaanse pizza’s, grootstedelijke rauwheid, funk, hiphop, elektronica, goede wijnen, no-nonsense biertjes, sfeervolle luisterconcerten, partypeople, headbangers en necksnappers. Have a taste! BIRD bestaat uit een (live) podium, club en een restaurant. Voor de keuken zijn wij op zoek naar een full time zelfstandig kok. De zelfstandig Kok valt direct onder de aansturing van de chef kok

Wat wij vragen van jou:

  • AMBITIE om binnen een half jaar chef-kok te zijn
  • Hart voor de zaak hebben en de ambitie hebben om langere tijd in de zaak te blijven en samen te groeien
  • Flexibele instelling, om kunnen gaan met de verschillende concepten binnen BIRD.
  • Schoonhouden en opruimen keuken (HACCP strikt handhaven)
  • Tijdig en kwalitatief goede voorbereiding van menu’s
  • Opmaak en presentatie conform normen van chef-kok
  • Bijdrage leveren aan kwaliteit en optimalisatie van de keuken
  • Teamplayer
  • Inductie koken
  • Muziek liefhebber

Taken en verantwoordelijkheden:
Schoonmaken van de werkomgeving en keukenapparatuur en signaleren van Bijzonderheden/mankementen;
Afvoeren van afval;
Assisteren bij het ontvangen en opslaan van geleverde artikelen.;
Verrichten van voorbereidende werkzaamheden zoals wassen, snijden, (voor)koken, mengen/roeren e.d. conform (werk)instructies (recepten, e.d.);
Beoordelen van de kwaliteit (versheid, houdbaarheid e.d.) van te gebruiken producten/ingrediënten;
Klaarzetten van (hulp)middelen.;
(Tegelijkertijd) bereiden van gerecht(en) en/of gerecht gedeelten volgens recepturen of specifieke aanwijzingen van de chef-kok;
Uitvoeren tussentijdse kwaliteitscontroles (gaarheid, smaak, kleur, vloeibaarheid e.d.) en waar nodig uitvoeren van bijstellingen/bijdoseringen.;
Kwaliteit bereiding ( retour door chef-kok, aantal klachten van gasten);
Juiste prioritering/werkplanning.
Doorgeef gereed maken van gerechten (opmaken van borden/garneren) en zorgen voor gelijktijdige beschikbaarheid bestelling.
Controleren gerechten op voldoen aan presentatie-eisen (vóór het doorgeven);
Controleren en verantwoorden van verbruikte hoeveelheden ingrediënten en halfproducten;
Doen van voorstellen voor aanpassing van kaart/menu’s, recepten, garnituren e.d.;
Uitwerken van voorstellen in receptuur en bereidingsinstructies e.d.; aantal ingebrachte verbeterpunten;

Interesse?
Neem dan contact met BIRD via:
Contactpersoon: Nina
E-mail: nina@bird-rotterdam.nl
Website: https://www.bird-rotterdam.nl/restaurant

↓