Hortus Botanicus in Amsterdam zoekt – Zelfstandig werkend kok (overdag)

Hortus Botanicus in Amsterdam zoekt – Zelfstandig werkend kok (overdag)

32 uur per week

Hortus Botanicus:
De Hortus is één van de oudste botanische plantentuinen ter wereld. Een groene oase in het centrum van de stad, met een collectie van ca. 4.000 soorten van over de hele wereld. Er vinden het hele jaar diverse culturele activiteiten plaats. Dit en meer wordt mogelijk gemaakt door de inzet van ca 45 medewerkers en 70 vrijwilligers.

Voor bezoekers van de tuin bieden wij het café-restaurant van de Hortus; de Oranjerie. Met 50 zitplaatsen en bij goed weer ongeveer 110 zitplaatsen op het terras. De Oranjerie is het jaar rond geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. In de zomer en rond de feestdagen in december is de Hortus ook in de avond regelmatig geopend. Op andere avonden worden ruimtes verhuurd voor bruiloften, partijen en diners.

De botanische tuin is niet alleen de locatie maar ook de inspiratiebron van de Oranjerie. Tenminste vier keer per jaar verandert de menukaart om een goede afspiegeling van het seizoen te geven. Net als de tuin halen wij onze inspiratie van over de hele wereld. We werken zoveel mogelijk met verse biologische en lokale producten die we verwerken tot warme en koude gerechten zoals taart, koeken, soep, quiche, salade en warme gerechten.

Gevraagde profiel omschrijving:
Wij zijn op zoek naar een zelfstandig werkend kok die ons team komt versterken. Je rapporteert rechtstreeks aan de chefkok. De Hortus is een bedrijf dat meebeweegt met de seizoenen en daarom is flexibiliteit belangrijk. De lente, zomer en herfst zijn over het algemeen druk, in de vakanties zelfs erg druk. In de winter is het rustiger, door activiteiten zoals Hortus by Night blijft het interessant en afwisselend.

Jij bent een sociale teamspeler, flexibel inzetbaar, rustig, betrokken en communicatief vaardig. Samen werken we aan de kernwaardes van de Hortus: harmonie, schoonheid en inspiratie, dit zie je terug in de sfeer op de vloer en op het bord. Je bent creatief, innovatief en denkt in oplossingen en verbeteringen. Tot slot vinden we het belangrijk dat je affiniteit hebt met duurzame en biologische producten. Ervaring met de vegetarische keuken is een plus.

Wat vragen we
– je beschikt over een afgeronde koksopleiding en minimaal 2 jaar ervaring als zelfstandig werkend kok
– of je hebt tenminste 5 jaar ervaring als zelfstandig werkend kok
– naast de reguliere openingstijden overdag ben je ook af en toe in de avond beschikbaar

Taken en verantwoordelijkheden:
In deze functie kun je zelfstandig de keuken draaien. Je denkt mee met het samenstellen van de menukaart, doet bestellingen en houdt de voorraad bij. Je kan goed volgens recept werken, je hebt gedegen productkennis en werkt gestructureerd conform de HACCP richtlijnen. Je houdt de keuken, samen met je directe collega’s, schoon en netjes. Je communiceert met, en geeft voorlichting aan, de medewerkers bediening.

Wij bieden:
Een leuke baan (overdag!) in een prachtige en inspirerende omgeving! Wij bieden in eerste instantie een contract voor 7 maanden met mogelijkheid tot verlenging.
Het salaris is conform de Horeca CAO. Het horecateam werkt volgens een maandrooster.

Contact gegevens:
Ben jij die kok die wij zoeken en wil je graag overdag werken op de mooiste plek van Amsterdam?
Neem contact met Hortus Botanicus Amsterdam via:
Stuur een motivatie en CV naar Eileen van den Hooven (Chef kok) e-mail: eileen@dehortus.nl
Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Eileen op telefoonnummer 020-7025415
Voor meer informatie over de Hortus zie www.dehortus.nl

↓