Bertmans in Rotterdam zoekt – Zelfstandig werkend kok

Bertmans in Rotterdam zoekt – Zelfstandig werkend kok

Fulltime Contract

Bedrijfsinformatie:
Bertmans is een all day seasonal restaurant. We koken seizoensgebonden, Internationaal comfort food. Hierbij maken we gebruik van zoveel mogelijk groenten en seizoensproducten.
We zijn gevestigd in het centrum van Rotterdam aan het Schouwburgplein en bieden plaats aan 150 gasten binnen, tevens 150 gasten op ons mooie groene terras in de zomer.
Wij bieden een baan binnen een dynamisch, groeiend bedrijf met een energieke, fijne werksfeer binnen een fijn team. Persoonlijke groei en het ontdekken van je eigen horeca ambities is iets waar wij graag aan meewerken. Je werkt met duidelijke kaders, mooie producten en goede apparatuur.

Onze restaurant bestaat uit 2 keukens, een mice en place keuken en een open keuken in het restaurant waar we de gerechten meegeven. Onze beide keukens zijn volledig geautomatiseerd met systemen als horeko in de mice en place keuken en Bork schermen in de doorgeef keuken. We produceren alles in huis en werken met mooie leveranciers als Rungis, Vanille Ventue, Treuren, Jordys bakery en Zegro.
Ben jij de positieve, eerlijke, gepassioneerde collega die graag werkt met respect voor de omgeving? Lees dan verder!

Doel van de functie:
– Bij Bertmans ben je als zelfstandig werkend kok verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en voortgang in de keuken.
– Het (vaktechnisch) bereiden van gerechten en de operationele randvoorwaarden hieromtrent (voorraadbeheer en afroep bij overwegend vaste leveranciers).
– Als zelfstandig werkend kok mag je meedenken aangaande de samenstelling en wijziging van de menukaart, weekspecials en methoden.


Taken en verantwoordelijkheden:

Toezien op en bereiding van gerechten & mice en place:
– Zelfstandig gestructureerd en overzichtelijk uitvoeren van de mise en place conform (werk)instructies (recepten)
– Het accuraat volgen van de beschreven receptuur tbv hoeveelheden en gewichten, zodat er consistent gewerkt wordt
– Uitvoeren van werkzaamheden met hoge kwaliteit en efficiëntie keukenproces
– Beoordelen van de kwaliteit van te gebruiken producten en ingrediënten (versheid, houdbaarheid) en het klaarzetten van hulpmiddelen
– Uitvoeren van de bereidingen, bewaken en controleren van de kwaliteit, gaarheid, smaak, kleur, vloeibaarheid e.d. en uitvoeren van bijstellingen en bijdoseringen
– Doorgeef gereed (laten) maken van bestellingen door het uitvoeren van à la minute-kookwerkzaamheden, portioneren en garneren
– Toezien op de werkzaamheden van de hulpkracht(en), geven van aanwijzingen en instructies aan basiskoks en leerlingen
– Toezien op de naleving van de voorschriften op het gebied van veiligheid, Arbo, HACCP en werk- en presentatiemethoden (huisstijl)

Borging voorraad en dagelijkse bestellingen:
– Plannen van de dagelijkse werkzaamheden en bestellingen
– Ontvangen, controleren en opslaan van bestelde voedingsmiddelen en andere artikelen
– Bewaken van houdbaarheid en hygiëne en stocken
– Je draagt zorg voor de juiste opslag van de artikelen volgens het FIFO-principe

Aanbod:
– salaris indicatie tussen € 2000/ 2200,- bruto per maand ( 38 uur)
– een rooster met zowel dag- als avonddiensten
– reiskostenvergoeding
– wekelijks uitbetaalde fooi
– korting voor jou en je vrienden/familie
– mogelijkheid tot volgen van trainingen en cursussen
– bijdragen aan een duurzamere wereld

Wat vragen wij:
– een enthousiaste foodie en teamplayer die ook bij drukte aandacht houdt voor kwaliteit.
– goede beheersing van de Nederlands of Engelse taal in woord en geschrift.
– zelfstandig werkend kok 3 of aantoonbare ervaring in soortgelijke functie.

Contact gegevens:
Neem contact met Bertmans via:
Contactpersoon: Nelleke Elbert
Telefoon: 06-21564071
Mail CV en motivatie naar: info@bertmans.nl
Website: https://www.bertmans.nl/
Instagram: bertmansrotterdam

↓